Australien del 1

Jag och min kompis anlände til Sydney den 1 november förra året.
Vi bodde i Sydney ungefär 1 1/2 vecka varav 5 dagar av dessa bodde vi i Collaroy för att komma närmre stranden.
Vad tyckte jag om Sydney då?
Sydney är en härlig stad, det är det men tyvärr anlände vi i en ganska dålig tid. Jag vet inte om ni kommer ihåg den enorma skogsbrand som blev så uppmärksammad förra året? I vilket fall som helst kom vi ner strax efter så staden var ju fortfarande full av rök och bara grå och trist. För att göra saken värre så var det dålig väder nästan varje dag.. Så vi beslutade oss för att röra oss upp längs kusten och första stoppet blev ett surfläger!
 
Något man måste vara beredd på när man bestämt sig för att resa till Australien är de enorma avstånden. Att sitta på en buss i 10 timmar är inget ovanligt, vilket var precis vad vi gjorde när vi skulle till surflägret. Vi hade bokat 5 dagar på spot x som det heter. 7 surflektioner på 5 dagar och så ingick boende, mat och utrustning med.
Det kan ha varit något av det bästa på hela resan, att surfa var så jäkla roligt och man hade så kul med personerna som var där samtidigt. Åker man till Australien tycker jag att man bokar in sig på något surfläger, och jag rekommenderar starkt mojosurf spot x.
 
Det var även här jag fick uppleva hur vädret kan ändras läskigt fort och kraften i ett hav. Jag har berättat denna historien så många gånger, vilket i och för sig är ett sätt för mig att bearbeta det, men tänker bara köra en liten sammanfattning.
Det var det läskigaste jag varit med om, och under en tid trodde jag att jag skulle dö.
Vi var ute och surfade när världens hageloväder kom över oss från ingenstans. det började regna och hagla som tusan och man såg knappt en meter framför sig. Vissa hagel var nästan lika stora som biljardklot. Det var strömt som tusan och man visste inte om man drev in mot land eller utåt. Brädan var för tung för att hålla över huvudet så när ovädret väl var över och man var inne i land hade man sår, bulor och blåmärken överallt. 
Både surfinstruktörer och jobbande sa att de aldrig varit med om något liknande.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: