Ho Chi Minh

I lördags tog vi bussen från Phnom Penh till Ho Chi Minh här i Vietnam. Själva bussturen var inga problem, tog kanske 5-6 timmar. Det som tog tid var vid gränsen till Vietnam..Har nog aldrig varit med om ett rörligare system vid en passkontroll.
Vår "bussguide" samlade in allas pass för att få dem kollade samtidigt (antar att det går snabbare) sedan fick vi tillbaka dem för att själva gå och kolla dem igen... Efter det samlade han in dem igen och vi fick ta våra väskor för att få dem röntgade. Men det tog en evighet för innan vi kom dit fick vi stå och vänta på att få stämpel i passet (som guiden fortfarande hade) och så var där kanske 4 bussar samtidigt så det var fullt med människor, inget kösystem utan de olika guiderna stod och ropade upp ens namn när passet var klart.. Sjukt rörigt och det tog sjukt lång tid.
 
Vi bor på ett hotell med väldigt trevlig och hjälpsam personal mitt på backpacker gatan men det är ändå tyst om kvällarna vilket kan vara ganska skönt.
Igår åkte vi ut till Cu Chi tunnlarna som användes under vietnamkriget. Det är ett underjordiskt tunnelsystem på 121 km. Vi fick krypa i några tunnlar, se hur fällor var byggda för att skydda sig osv.
 
Idag har vi än sålänge kollat in marknaden, bland det värsta jag varit med om. Jag gillar verkligen staden Ho Chi Minh, men på marknaden drog de i en och alla tryckte upp sina kläder i ansiktet på en, vilket bara är jobbigt. Vi kollade även på operahuset och katedralen. Just nu tar vi det lugnt på rummet med lite ananas.
Vet inte om ni ser, men det hänger två fladdermöss i taket. De flög över en när man var där nere och kröp.
 
Ho Chi Minh 
 
Postkontoret 
 
Katedralen 
 


Kommentarer
Postat av: Jenny

Men fyyy vad läskigt att krypa i sådana gångar! :O Hade fått panik xD

2015-03-23 @ 10:23:29
URL: http://www.preciousuncover.wordpress.com
Postat av: Skogsraah ☾

Vad roligt det låter :) men ser lite läskigt ut! haha

2015-03-26 @ 13:58:13
URL: http://skogsraah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: