Australien del 2

Avslutade förra Australien inlägget med surflägret.
Vi drog till Byron Bay efter, ett av mina favorit stället på hela resan. Så sjukt avslappnat ställe precis vid stranden, ganska litet men så skön stämning där.
 
Tror nästa stopp var Surfers Paradise. Även det härligt ställe, dock kom vi dit under Schoolies veckan... Om man ska jämföra med något så är det väl studentveckan i Sverige. Fast detta är så mycket värre. Staden var full av nyblivna 18 åringar samt vissa som var yngre, killar sprang efter och skulle ragga på en osv.. Nej, det förstörde ganska mycket tyvärr. Däremot var stranden helt fantastisk! Lite som Miami i USA. En lång sandstrand med skyskraporna längs med, så hängde mest där haha.
 
Brisbane var nästa stopp, stannade bara några få dagar så upplevde inte så mycket av staden men besökte i alla fall Australia zoo! Det är Steve Irwin och hans familj som startade upp det. Varför det var så kul att komma dit var för att jag har följt Steve så mycket när jag var yngre! I 6an höll jag ett föredrag om honom, det hemska var att han dog bara några få dagar före detta tal. Men själva zoo:et var fantastiskt samt att vi fick besöka deras djursjukhus med där det fanns koalor, kängrus och en sköldpadda som var på bättringsvägen efter diverse olyckor.
 
Sen blev det nog Noosa. (Som sagt kanske ordningen på städerna är lite fel, men spelar ingen roll haha). Mysig liten stad. Här stack vi även ut på bushcamp! Dvs 3 nätter ute i vildmarken i tält.. Samt att vi paddlade ca 2 mils kanot. Såg massor av äckliga grodor och spindlar.. Och fick även besök av en pytonbebis! Fast så liten var den inte haha... Ca 1-1 1/2 meter var ormen...
 
Därefter var det nog Hervey Bay där vi spenderade julafton och nyår. Även här vi åkte ut till Fraser Island men mer om det i nästa del! Hervey bay är skit tråkigt haha! Varför vi var här sålänge var för att vi inte hade planerat julen och nyår och det var ganska fullt typ överallt haha.. Vi såg typ 1 raket på nyår..
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: