Krabi

Hallå!
 
Ligger just nu i rummet i Krabi! Lämnade Koh Lanta i morse och ska stanna här en natt innan vi drar vidare till Koh Tao. 
 
I Koh Lanta hyrde vi moppe även där för att åka runt på ön. Hade fått tips om en vacker strand som inte skulle ha så mycket folk.. Tog dock ett tag att hitta den då vi körde fel och hamnade på andra sidan ön.
När vi kommit ut på den rätta vägen igen körde vi förbi en elephant trekking. Vi stannade och kollade för jag hade sett en elefant bebis när vi närmade oss. Jag tror vi stannade i ca 10 sekunder sen kunde jag inte vara kvar längre. Denna elefant ungen var fastkedjad i ett träd och hade en räckvidd på ca 1 meter. Han såg så orolig ut :( Efter det hade jag en klump i magen hur länge som helst och mådde sjukt dåligt. Fattar inte hur man kan kedja fast en elefant unge (eller djur överhuvudtaget) som en attraktion för att få fler personer att komma, skulle aldrig kunna bidra till den verksamheten. 
 
När vi kom till stranden så ville jag bara springa ut i vattnet för det var så varmt, men när jag närmar mig så ser jag små "stenar" som ser ut som delar av maneter. När både jag och Kevin har vatten till midjan ungefär så känner vi alla dessa små "stenar". Vattnet var fullt utav dom, och det brände till lite. Så ja, kan ju säga att vi var inte på den stranden speciellt länge..
 
På kvällen shoppade vi lite, men det var inte lätt att pruta, säljarna ville inte ge med sig.. Så blir nog mer shopping i Bangkok när vi väl kommer dit.
 
Syns kanske inte så bra, men de var överallt!

Thailand

Hallå! 
  
Internet har inte riktigt varit på min sida och det har inte funkat att publicera några inlägg därför har det stått tomt här..
 
Vi var uppe 6 imorse för att checka ut och ta oss över till Thailand!  Vi bodde på T Star Cottage i Langkawi och allt var jätte bra där (förutom att man behövde betala för mer toapapper...) tills vi skulle checka ut imorse. Det tog över 30 min för att killen inte fattade vad han höll på med, vår buss skulle hämta oss 7.30 och när killen i receptionen var klar var klockan 7.40 så vi trodde att vi hade missat bussen till färjan, men han hade väntat på oss, så himla snällt.
Igår när vi bokade biljetterna till Thailand sa de att vi skulle vara framme vid 2. Vi var framme vid 7 hahaha...Så ja, 11 timmars resande blev det.
 
Under dagarna i langkawi hyrde vi moppe och körde runt på ön, besökte vattenfall, tempel och tog det lugnt på stranden. Jag gosade även lite med världens sötaste valp...Även om jag sagt att jag inte skulle röra några djur..
 
Som vanligt har jag fått massa myggbett och Kevin typ ett... Jag har gått in i spindelnät, blivit attackerad av en gräshoppa och skrämd av grodor.
 
Nu befinner vi oss på Koh Lanta, vet inte hur länge vi stannar, vi har ju inte direkt någon plan, utan åker vidare när vi känner för det. Har redan sett hur mycket som helst som jag vill köpa, men måste vänta tills dagarna innan vi åker hem så jag slipper gå och bära på allt.
 
Edit; Jag fick bara ett 15 dagars visum medan Kevin fick 30... Tydligen så får svenskar bara 15 dagar om man kommer in i landet med båt (30 dagar med flyg). Så nu måste vi planera lite mer exakt haha..
 
3 från Langkawi