Australien del 4

Efter att ha spenderat nästan en månad på hostlet i Airlie Beach drog vi oss vidare upp till Cairns. (Även detta super spontant eftersom det var meningen att vi skulle ut på barriärrevet men det satte en stor cyklon stopp för.) Vi bodde på Gilligans, vilket är ett gammalt hotell, så det är superstort med tillhörande nattklubb. Tror vi bodde där i två veckor samtidigt som vi sökte efter farmjobb, så en dag ca 2 timmar efter vi skickat våra applications ringer en tjej och frågar om vi kan ta bussen dit om 2 timmar. Har nog aldrig packat min väska så fort som då haha! Vi hade dessutom inte en aning om var busstationen låg så irrade rundor ett tag först, men vi hittade tillslut och kom fram 1 minut innan den gick så det var precis!
 
Väl framme i Tolga (väääärldens håla) säger hostel managern att jag inte får plats där och att jag ska flytta till ett hostel 10 min bilresa iväg tillsammans med 7-8 andra. jahapp. Var ju bara att lasta in väskorna i bilen.
Vi blev körda till en ännu mindre håla som heter Kairi, och hostlet var en våning ovanför en bar. Super sunkigt. Rummen hade inga fönster och vi hade ett kök utomhus som var fullt av myror och grodor dessutom fungerade kylarna svindåligt. Ägarna var däremot hur gulliga som helst, och gjorde allt för att vi skulle ha det bra. Det positiva var att vi behövde inte betala för tvättmaskinerna, eller städa köket (även om det blev gjort då och då ändå). Bodde här i ca 3 veckor och vi som bodde här kom varandra väldigt nära, vi var liksom typ 9 pers medan de var upp emot 35 på det andra Hostlet.
 
Tillsist blev vi flyttade tillbaka ändå vilket var både skönt och tråkigt på samma gång. Citerar en kille jag bodde med "this is a shithole, but i love it here". Hostlet i Tolga var ju mycket bättre. Det var rent och snyggt men managern var en riktig bitch. Jag har aldrig mött en person så girig som henne. Hon gjorde allt för pengar och sket blanka fan i våra känslor. Hade det inte varit för alla underbara människor jag lärde känna där hade jag aldrig klarat av att stanna i 9 veckor, då managern av någon anledning inte tyckte om mig. Fick höra av andra att hon var avundsjuk på mig för att jag var lång och blond men det ger fan ingen rätt att inte ge mig jobb och behandla mig som en jävla slav. (Fick bl. a. totalt onödiga uppgifter att göra bara för att hon inte orkade/ville göra det själv, men eftersom hon drog av det på hyran så gjorde jag dem för att få billigare hyra, vågade inte riktigt säga emot henne heller..)
 
Efter att ha varit utan jobb ett tag fick jag lite mer, kanske för att managern fattade att jag var jävligt duktig. Alla farmare jag jobbade för gav mig bra ord och jag jobbade alltid hårt och gnällde inte. Jag har jobbat i 35 grader och stekande sol men även i skyfall. Har plockat avokado, mango och passionsfrukt. Packat avokado, bananer, mango och sötpotatis och även planterat sötpotatis. Jag har målat och klättrat på tak, städat hus. Det var 9 tuffa veckor, men denna tiden har ändå varit den värsta och bästa på samma gång. Var även här jag träffade min underbara pojkvän.
 

Australien del 3

Fraser Island var helt fantastiskt!
Vi var en grupp på kanske 15-20pers som spenderade 3 dagar och 2 nätter där.
Jag fick tyvärr inte köra bilen då man var tvungen att vara 21, fast är osäker på om jag faktiskt velat köra haha. Fraser Island består till 99% av sand, finns bara någon enstaka väg precis vid hotellen. Så ja, det var ganska svårt att köra bilen, vår bil fastnade en gång, men tog oss upp själva. Bilen framför (som guiden körde) fastnade så pass mycket att vi fick dra upp den med hjälp av våran bil.
 
Såg dingos, spindlar och en jävligt stor ödla eller vad det var. 
Vi åkte till fantastiska sjöar och vattendrag.
Man kom sin grupp väldigt nära på dessa korta dagar. Vi tältade och grillade, satt uppe och drack goon, öl och bara hade det sjukt trevligt!
Bland det bästa på ön var stjärnhimlen. Herregud vad vackert det var! Aldrig sett något liknande.
 
Efter 3 extremt sandiga dagar drog vi oss upp till Bundaberg för att hitta farmjobb. Vi kom fram till hostlet och bokade 2 nätter. Vi fick inga garantier på att få jobb, fick dela säng. Killarnas toa/dusch var sönder så alla delade badrum. Rummet bredvid hade möss, och det kröp myror överallt och det var 1 kille som drev alltihop. Vi stack efter 1 natt för det var så jäkla äckligt. Om någon skulle åka till Bundaberg, bo inte på cellblocks!

Vi tog oss upp till Airlie Beach istället där vi jobbade på ett hostel för gratis boende, jobbade ca 3 timmar om dagen och det var hur chill som helst. Satt mest i tvättstugan och väntade på tvätt/vek lakan haha. Dessutom var även managern som drev hostlet hur chill som helst!
 
 

Australien del 2

Avslutade förra Australien inlägget med surflägret.
Vi drog till Byron Bay efter, ett av mina favorit stället på hela resan. Så sjukt avslappnat ställe precis vid stranden, ganska litet men så skön stämning där.
 
Tror nästa stopp var Surfers Paradise. Även det härligt ställe, dock kom vi dit under Schoolies veckan... Om man ska jämföra med något så är det väl studentveckan i Sverige. Fast detta är så mycket värre. Staden var full av nyblivna 18 åringar samt vissa som var yngre, killar sprang efter och skulle ragga på en osv.. Nej, det förstörde ganska mycket tyvärr. Däremot var stranden helt fantastisk! Lite som Miami i USA. En lång sandstrand med skyskraporna längs med, så hängde mest där haha.
 
Brisbane var nästa stopp, stannade bara några få dagar så upplevde inte så mycket av staden men besökte i alla fall Australia zoo! Det är Steve Irwin och hans familj som startade upp det. Varför det var så kul att komma dit var för att jag har följt Steve så mycket när jag var yngre! I 6an höll jag ett föredrag om honom, det hemska var att han dog bara några få dagar före detta tal. Men själva zoo:et var fantastiskt samt att vi fick besöka deras djursjukhus med där det fanns koalor, kängrus och en sköldpadda som var på bättringsvägen efter diverse olyckor.
 
Sen blev det nog Noosa. (Som sagt kanske ordningen på städerna är lite fel, men spelar ingen roll haha). Mysig liten stad. Här stack vi även ut på bushcamp! Dvs 3 nätter ute i vildmarken i tält.. Samt att vi paddlade ca 2 mils kanot. Såg massor av äckliga grodor och spindlar.. Och fick även besök av en pytonbebis! Fast så liten var den inte haha... Ca 1-1 1/2 meter var ormen...
 
Därefter var det nog Hervey Bay där vi spenderade julafton och nyår. Även här vi åkte ut till Fraser Island men mer om det i nästa del! Hervey bay är skit tråkigt haha! Varför vi var här sålänge var för att vi inte hade planerat julen och nyår och det var ganska fullt typ överallt haha.. Vi såg typ 1 raket på nyår..